Jurnalisti independenti si pisici

25 octombrie 2006
A doua sesiune a cursului de redactare stiri la CJI. In formula restransa, pentru ca suntem impartiti in 2 grupe: incepatori si avansati , eu fiind din prima categorie. Au disparut jurnalistii de  meserie lasandu-ne noua ziua de marti sa invatam sa scriem frumos.
Si asa am facut. Prima scriere a fost un test. Am scos o foaie de hartie, care s-a dovedit insuficienta pentru cele 20 de intrebari ale lui dom’ profesor si am inceput sa ne dovedim talentul jurnalistic nativ in diverse situatii ipotetice. Daca ai vrea sa descrii profesorul, cuiva care il asteapta la aeroport in cinci randuri, ce ai spune? Descrie-i imbracamintea! Scrie un banc, descrie pozele de la inundatii care sunt pe pereti. Scrieti o compunere cu titlul “mitocanca de 60 de ani in metrou”,  scrie sinonime pentru vreo 10 cuvinte si antonime pentru altele. Din punctul meu de vedere desprins din acest  test, inefabil nu inseamna nimic, tarile fostei Yugoslavii nu includ si Macedonia si in afara de Serbia nici una nu are capitala.
Dom’ profesor ne-a luat testele si ne-a promis ca ni le aduce data viitoare cu comentarii cu tot. Ultimele 2 intrebari au fost: ce nota iti dai si de ce si ce nota dai acestui test si de ce?
In timpul cursului am remarcat ca sunt foarte atent si motivat sa invat. Probabil si din cauza banilor pe care i-am platit pentru curs. Altfel nu imi explic de ce in facultate cursurile mi se pareau o povara fantastica.
La inceputul cursului am remarcat aceeasi pisica obraznica de data trecuta. Nu are nici  legatura cu cursul dar am zis asta ca sa justific pomenirea ei in titlul postului.


Comments are closed.

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X